پرداختکاری با دانههای شیشه
بهطور معمول هرچه فشار را در فرایند گلسبلاست افزایشدهیم، تأثیر بیشتری میتوانیم بر روی سطح بگذاریم و همچنین سرعت فرایند را میتوانیم بیشترکنیم، تغییرات بیشتری هم ممکن است با این عمل، بر روی سطح ایجاد شود. در بین دو روش گلسبلاست با فشار و مکش، استفاده از فشار، سرعت فرایند را بیشتر میکند و در نتیجه میتواند تغییراتی را بر روی سطح ایجادکند (در صورتی که زمان و فشار فرایند کنترل نشود). بهترین روش در این فرایند اینست که از فشار بسیار کوچکی شروع کرده و بهتدریج فشار را افزایش دهیم تا به فشار مطلوبمان برسیم.
فشار ماکسیموم برای فرایند پرداختکاری با دانههای شیشه، بهطور معمول ۸۰ پوند برای ماشین آلاتی که با مکش کارمیکنند و ۴۰ پوند برای آنهاییست که با فشار کار میکنند. با توجه به این عددها به خوبی میتوانیم تایم و فشاری که برای گرفتن بهترین نتیجه نیاز است را تخمینبزنیم.
برای گرفتن بهترین نتیجه در این روش، معمولاً از یک فرایند دو مرحلهای استفاده میکنند.
- ابتدا سطح را با استفاده از ذرات گوشه تیزی همچون گارنت و کرندوم پرداختکاری میکنند. این عمل سطح را کامل از هرگونه کثیفی، چربی، اکسید و اثرات تغییر رنگ ناشی از حرارت جوشکاری پاکمیکند و سطحی یکنواخت ایجاد میکند.
- سطح قطعه ظاهری مات پیدامیکند. پس از این مرحله، با وجود این که قطعه تمیز میشود، خطوخشهایی بر روی قطعه ایجاد میشود. به این دلیل است که از فرایند گلسبلاست تنها جهت پرداخت اولیه قبل از فرایند پوششدهی و رنگ استفاده میشود. برای بدستآوردن سطح با نمای فلز، در مرحله دوم، قطعه با استفاده از دانههای شیشه، پولیش میخورد.
- سطح زمخت قطعه لطیفتر میشود و همچنین احتمال دیدهشدن عیوبی همچون خط و خش، اثرات جوشکاری و مکهای ریختهگری کاهش مییابد. پرداختکاری و تمیزکاری با دانههای شیشه ظاهری لطیف و زیبا را بهوجود میآورد و همچنین مقاومت قطعه را در برابر خوردگی و فرسایش افزایش میدهد. برای پولیش مجدد سطح نیز از دانههای سرامیکی یا شیشهای استفاده میشود. قطعهها با جنسهای متفاوت، ممکناست که تفاوتی جزئی در رنگ و سختی داشتهباشند که با استفاده از تغییر فشار، سرعت و اندازه دانهها در فرایند گلسیلاست، کیفییت سطح را میتوان تحتتاثیرقرارداد.
در واقع میتوانگفت که گلسبلاست نه تنها برای پرداخت نهایی یک قطعه بسیار مناسب است، بلکه میتواند بهعنوان پرداخت اولیه، قبل از فرایندهای شیمیایی همچون الکتروفرمینگ، رنگ و آنودایزینگ استفاده شود.
نظرات (0)