Rang Amizi

 رنگ آمیزی با ایرلس چیست

در ابتدا قصد داریم که در مورد رنگ آمیزی با ایرلس چیست ، توضیحاتی را ارائه دهیم. در مورد تاریخچه این روش باید بگوییم که،  پایه و اساس سیستمهای پاشش رنگ در سال 1982 توسط آقای فرانسیس دیوید میلت اختراع شد. سپس آقای ادوارد سیمور این روش و تکنیک را گسترده تر نمود. و قوطیهای رنگی که امروزه در بازار میبینیم را به وجود آورد.

امروزه برای رنگ آمیزی، روشهای متنوعی وجود دارد. اما به صورت کلی میتوان سیستم پاشش رنگ را در دو دسته تقسیم نمود. سیستم ایر اسپری که پاشش رنگ به وسیله ای هوا انجام میشود. و سیستم ایرلس اسپری که پاشش رنگ به صورت بدون استفاده از هوا صورت میگیرد. در روش ایر اسپری که برای پاشش رنگ از هوا استفاده میشود.

اینگونه عمل میکند که، حجم بالای از هوای فشرده در مخزن رنگ وارد میشود. و به این صورت رنگ به ذرات کاملا کوچک و ریز تبدیل میشوند. که به این فعالیت اتمیزه نیز میگویند‌. در واقع معمولیترین روش استفاده از ایر اسپری به شکل پیستوله های بادی میباشد. در پیستوله های بادی در ابتدا رنگ را داخل مخزن میریزند.که توسط یک لوله باریک، وارد مجرا که در دسته پبستوله وجود دارد میشود

که در آن قسمت هوای فشرده در جریان است راه دارد. زمانی که هوا از پیستوله بادی عبور میکند‌. باعث مکیده شدن رنگ، از مخزن پیستوله و وارد شدن به دسته پیستوله میشود. در نهایت، رنگ در زمان خروج از قسمت نازل، همراه با فشار هوا بر روی سطوح پاشیده میشود.

در رنگ آمیزی با ایرلس برای تبدیل کردن رنگ به ذرات بسیار کوچک و ریز، میتوان از روش استفاده از عبور رنگ با فشار بسیار زیاد، از طریق یک نازل بسیار باریک، استفاده کرد. این روش به این صورت است که رنگ مایع، با استفاده از پمپ فشار قوی، پمپاژ میشود.

رنگ آمیزی با ایرلس

با پیشرفت علم و تکنولوژی رنگ آمیزی با ایرلس نیز گسترش و توسعه یافت. دستگاههای متنوع و مختلف ایرلس توسط تولیدکنندگان تولید شده است. و در بازارها عرضه میشود .اما نکته اینجاست که تمامی این دستگاهها از یک روش و شیوه تبعیت میکنند. در واقع تمامی دستگاهها با یک هدف تولید شده اند. اما از نظر کیفیت، قیمت و سایز و ابعاد و همچنین از لحاظ کارکرد با یکدیگر متفاوت میبشند. یکی از ویژگیهای این دستگاهها این است که میتوان میزان خروجی رنگ را تنطیم و کنترل کرد.

شیوه ای کارکرد رنگ پاشهای ایرلس

عملکرد اصلی و درست سیستمهای پاشش رنگ توسط ایرلس، اصول ویسکوزیته و کشش سطحی که ذرات رنگ را به شکل مایع در کنار هم نگهداری میکند. در روش رنگ آمیزی با ایرلس ، انرژی تحمیل شده به رنگها، به شکل تحت فشار قرار گرفتن رنگ توسط پمپ ایرلس به حدی بالا است. که اتمیزه شدن را به وجود می آورد.

میتوان گفت که رنگی که درون شلنگ ایرلس، تحت فشار قرار میگیرد. به شکل مداوم و تحت فشار بسیار زیاد، از خروجیها ایرلس عبور میکند و خارج میشود. به همین دلیل است که، دستگاههای ایرلس در تنوع بالا و انواع خروجی و عرض در بازار موجود است.

چگونگی کارکرد رنگ آمیزی با ایرلس

زمانی که از دستگاه رنگ آمیزی با ایرلس نام میبریم، هدفمان همان قسمت مرکزی و اصلی دستگاه است. وظیفه اصلی آن مکش، پمپاژ، و همچنین کنترل فشار پمپاژ رنگ است.در کلیه دستگاههای ایرلس یک پمپ تعبیه شده است. که به اصطلاح به آن قسمت سیال گفته میشود. وظیفه و کار این بخش این است که، مقدار مشخص شده ای از رنگ را پمپاژ مینماید. و توسط فشار بسیار بالای رنگ را از قسمت نازل خارج میکند. تمامی دستگاهها، دارای یک شیر یک طرفه ورودی و خروجی و همچنین یک پیستون میباشند. زمانی که دستگاه روشن میشود، کار مکش و پمپاژ آغاز میشود.

در واقع به حرکت در آمدن پمپهای ایرلس به وسیله ای بنزین، موتور الکتریکی یا بادی است. در پمپهای ایرلس که با بنزین و یا برق کار میکنند، نیروی محرک موتور به دو روش کار میکنند. اما در مدل دیافراگمی که از نوع قدیمی میباشد. نیروی محرک موتور بک پمپ روغن دارد. و شروع کار پمپ با روغن است. طراحی و تولید مدل دیافراگم شبیه به پمپهای سمپاش است. در پمپهای پیستونی،نیروی محرکه موتور یگ گیربکس را میچرخاند.

دلایل استفاده از ایرلس

یکی از دلایل استفاده از روش رنگ آمیزی با ایرلس این است. که با گذشت زمان رنگی که بر روی سطوح ایجاد شده است. بر اثر عواملی مانند، گرما و سرما، رطوبت، شرایط آب و هوایی، باران آسیب دیده شده است و از بین رفته است را ترمیم و بازسازی نمایند. استفاده از رنگ آمیزی و همچنین عواملی که باعث ایجاد پوشش دهی میشوند باعث میشود که از سطوح مخلف محافظت شود.

ایجاد رنگ و پوشش میتواند از طریق پیستوله های بادی، یا استفاده از قلمو باشد‌‌ اما با گسترش فضاها و مکانها، روی کار آمدن اجسام مختلف دیگر استفاده از این روشها کاربرد ندارد. و استفاده از این روشها بسیار زمانبر و پر هزینه و همچنین پر مخاطره است.برخی دیگر از مشکلات و معایب استفاده از این روشها این است. که در این روش رنگ و پوشش دهی به صورت یکنواخت و یکدست انجام نمیشود. همچنین رنگ لبه ها و کنجه به درستی انجام نمیشود.

مزایا و ویژگیهای استفاده از رنگ ایرلس

در استفاده از این روش هدر رفتن رنگ در زمان کار به کمترین حد ممکن میرسد.

سرعت بالا در رنگ آمیزی با ایرلس

مناسب بودن و کافی بودن یک لایه رنگ، بدون نیاز به چند لایه رنگ کاری

کاهش مقدار رنگ مصرفی در استفاده از دستگاه ایرلس

عمر طولانی دستگاه

قابلیت استفاده از چندین رنگ

پوشش دهی یکسان و یکنواخت

 کاهش هزینه های نگهداری دستگاه

پایین آمدن مصرف انرژی

کاهش هدر رفتن رنگ

پایین بودن مصرف حلال رنگ و تینر

رنگ آمیزی با ایرلس، برای سطوح مختلفی کاربرد دارد. تفاوتی ندارد که جنس سطوح از چه باشد، شیشه، چوب، فلز، آهن و... از این روش میتوان برای هر سطحی استفاده کرد. برای رنگ آمیزی جدولهای شهر، پل و نرده های فلزی، میز و صندلیهای موجود در پارکها،ب لوکهای از جنس بتن، و.‌.‌. قابل استفاده است. قبل از رنگ آمیزی با این روش، از سندبلاست استفاده میکنند تا سطوح را کاملا صاف و آماده سازند.

تا زمانی که رنگ آمیزی انجام میشود به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. استفاده از سندبلاست کمک میکند که خط و خشهای ایجاد شده در سطوح را از بین ببرند و سطح را صیقل کنند. زمانی که سطوح قبل از رنگ آمیزی صاف نباشد، رنگ آمیزی بعد از مدتی مجددا دچار آسیب میشود و خراب میشود. اما زمانی که قبل از رنگ از روش سندبلاست استفاده شود کار در نهایت در مناسبترین شکل ممکن تحویل مشتری داده میشود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رنگ آمیزی با ایرلس بر روی این لینک کلیک نمایید

 

 

نظرات (0)

هنوز هیچ نظری ارسال نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان. ثبت نام یا ورود به حساب کاربری.
0 حرف
پیوست ها (0 / 1)
موقعیت خود را به اشتراک بگذارید.
عبارت تصویر را کنید. واضح نیست؟
  •  
    آدرس :
    تهران – جاده كرج - شهر قدس – مجتمع زندیه – کارگاه پنجم - سندبلاست عسگری
  •  
    موبایل:
    09123393092
  •  
    موبایل:
    09383373092

کلیه حقوق این سایت برای گروه سندبلاست عسگری محفوظ است. طراحی سایت توسط دیاکو

بالا
پایین